Home

Versnellingsbak Revisie

Heeft uw auto een versnellingsbak revisie nodig? Dan bent u op de juiste plaats gekomen! Wij zijn gespecialiseerd in het reviseren van versnellingsbakken voor alle merken, en we hebben al meer dan 65 jaar ervaring met onderhoud en revisie van versnellingsbakken.

Als wij uw versnellingsbak reviseren, wordt de volledige versnellingsbak gedemonteerd, en worden alle onderdelen gecontroleerd op slijtage en schade. Waar nodig worden onderdelen vervangen, gereinigd en gesmeerd. Daarna wordt de versnellingsbak weer in elkaar gezet, en uw auto schakelt weer als nieuw!

Een as uit een versnellingsbak

Wanneer is een versnellingsbak revisie nodig?

Een versnellingsbak revisie is nodig wanneer uw versnellingsbak versleten raakt. Dit gebeurt op den duur bij iedere auto. Wanneer dit gebeurt is afhankelijk van uw rijstijl, het merk en model van uw auto, de kwaliteit van de versnellingsbakolie, weersomstandigheden en nog meer verschillende factoren.

U merkt dat uw auto aan een versnellingsbak revisie toe is als uw versnellingsbak stroef schakelt, geluid maakt tijdens het schakelen, geluid maakt tijdens het rijden, of als u helemaal niet meer kunt schakelen. In verreweg de meeste gevallen is een nieuwe versnellingsbak niet nodig, maar is een revisie voldoende.

Doorrijden met een defecte versnellingsbak?

Omdat een versnellingsbak revisie een behoorlijke ingreep is, kiezen sommige mensen ervoor om door te rijden met een versleten of kapotte versnellingsbak. Dit is echter ten zeerste af te raden!

Door het doorrijden met een kapotte versnellingsbak zal verdere slijtage optreden. Vaak zijn in de eerste instantie alleen de lagers toe aan vervanging, maar als u doorrijdt met een kapotte versnellingsbak is er een grote kans dat ook één of meerdere tandwielen vervangen moeten worden. Ook kan het voorkomen dat één van de assen uit de versnellingsbak los komt en door de versnellingsbak slaat.
Dit veroorzaakt zeer ernstige schade, heftige olielekkage en mogelijk gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Bovendien is de reparatie van dergelijke schade een stuk duurder dan een versnellingsbak revisie.

Menu Title